Train for Balance. Jenny Hagman

Träna ditt sikte!

Ditt sikte är en av grunderna i din sving och den del av dina grunder som verkligen kan ge sneda slag om du inte är vaksam. Träna därför ditt sikte ofta och minst 10 minuter varje gång du tränar. Så här kan du sikta in dig på rätt sätt:

  1. När du siktar korrekt ska klubbladet peka mot ditt mål och dina fötter ska nu stå längs med denna mållinje. Fötterna står ju bredvid bollen så om du drar en linje från fötterna i riktning mot ditt mål så ska den linjen hela tiden vara parallell med din mållinje.
  2. Tänk också på att även dina axlar ska vara parallella med din mållinje
  3. Om fötterna eller axlarna inte är parallella med din mållinje så kommer du börjar svinga snett och det stör ditt svingspår och kan då lätt ge sneda slag, en ögla i svingen, det kan vara svårt att svinga igenom och så vidare.
  4. Be gärna en kompis hjälpa dig sikta rätt genom att ställa sig bakom dig och observera och se till så att fötter och axlar är parallella med din mållinje

När du siktar bra ger du dig själv de allra bästa möjligheterna att slå raka, långa och fina slag!

Lycka till!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.