Koncentrationsträning 3 minuter

Koncentrationen är något som är väldigt nyttigt att träna. Vi blir ofta störda av olika yttre intryck när vi spelar golf (och annars också för den delen) och att träna på att koncentrera dig på en sak i taget är därför mycket viktigt. Det är nämligen då du fungerar som bäst. Vi människor har svårt att koncentrera oss om vi har för mycket tankar eller saker för oss. Det här är en mycket enkel övning som du gärna kan göra en gång per dag. Observera att enkel inte betyder att den är lätt och om du inte har gjort den förut så ha tålamod. Men du kommer märka att det går bättre och bättre ju mer du tränar.

Gör så här:

Sätt dig ned på en stol, eller i lätt meditationsställning som jag gör på bilden
Ha fötterna i marken om du sitter på en stol och händerna på knäna
Ha en alert, men avspänd hållning. Du ska sitta bekvämt, men ändå alert alltså
Blunda eller sänk blicken nedåt om du tycker det är obehagligt att blunda
Börja nu fokusera på din andning och andas in och ut genom näsan
Koncentrera dig nu på luften som du andas in och ut genom näsan. Tänk på temperaturen som är något svalare när du andas in och lite varmare när du andas ut.
När du börjar tänka på något annat, vilket du kommer göra, så för bara lugnt, men bestämt tillbaka koncentrationen på din andning och på temperaturen.
Fortsätt i 3 minuter till att börja med och när du tycker det fungerar bra kan du öka till 5 minuter och sedan till 10 min.

Läs gärna mer om avspänningsträning, koncentration och mental träning HÄR!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.