Välkommen till Ditt inre Lugn

Den här delen handlar om ditt inre lugn. Här finns flera övningar och träningsprogram som hjälper dig få balans mellan din kropp och ditt sinne. Du tränar alltså på att få starka nerver och ett lugnt sinne.

Det är lätt att din grundspänning går upp och då blir det svårt att få kontakt med alla dina fina kvaliteter och egenskaper och den träning du lagt ned. Försök därför träna ditt inre lugn och din avspänning (se mer om avspänning här) regelbundet och gärna en stund varje dag. Då håller du också stressen borta.

Jag har delat in den här delen i tre områden:

MediYoga som jobbar med enkla effektiva övningar för din kropp. Du hittar övningar som lättar på spänningar i områden som gärna blir spända såsom ländryggen, axlarna, nacken, höfter och baksida lår; Mindfulness som jobbar med att hjälpa dig hitta en medveten närvaro och därmed kunna spela golf ett slag i taget.

Mindfulnessträning som jag jobbar med kommer från MBSR (Mindfulness based stress reduction) och MIMY via medicinska yogainstitutet. Vi jobbar här också med de nio attityderna som ingår i mindfulnessträningen.

Meditation där du framförallt får lära dig några andningsmeditationer. Det finns många fördelar med meditation och en av dem är att den kommer att hjälpa dig med din koncentrationsförmåga både på och av golfbanan.

Varmt välkommen till ditt Inre Lugn.

MediYoga
MediYoga kommer från kundaliniyogan och används idag på fler sjukhus i Sverige och internationellt. Det är lugna övningar för rygg, axlar, nacke och ben och jobbar med att luckra upp spänningar i kroppen. Här hittar du några övningar och pass som är inspirerade av MediYogan.
Mindfulness
Mindfulness betyder medveten närvaro och utvecklades av Jon Kabat-Zin på University of Massachusettes på 80-talet. Att vara medvetet närvarande hjälper dig att ta ett slag i taget på golfbanan, du lär dig fokusera och vara lugn och harmonisk på vägen. Här hittar du några övningar som hjälper dig bli medvetet närvarande.
Meditation
Meditation är ett sätt att få en paus, hjärnan får lugna sig och kan därmed komma i balans och justera det som behövs i kropp och sinne. Meditation är också en koncentratinsövning som du har användning av både på och av golfbanan. Här hittar du några olika varianter av meditation.
Några enkla övningar och tips
Koncentrationen är något som är väldigt nyttigt att träna. Vi blir ofta störda av olika yttre intryck när vi spelar golf (och annars också för ...
Din bröstrygg är området i din övre rygg. De heter på latinska Rhomboideus och är muskler som är långa och gärna drar ut sig. Om ...
Din bålstyrka är otroligt viktigt för att du ska kunna ha en bra uppställning i 18 hål. En god bålstyrka hjälper dig också behålla en ...
Ditt sikte är en av grunderna i din sving och den del av dina grunder som verkligen kan ge sneda slag om du inte är vaksam. ...