Ljudfiler för mental styrka och inre lugn

Här hittar du guidade ljudfiler med fokus på övningar som tillhör den mentala träningen av den helhetsträning jag jobbar med. Det kan vara övningar för din andning, för din koncentrationsförmåga, för din muskulära avspänningsträning, för mental avslappning, för att öka din förmåga att var närvarande i en specifik situation mm. 

Snart hittar du fler ljudfiler här om hur du tränar din balans mellan prestation, glädje och inre lugn. Ljudfilerna kommer att höra ihop med antingen någon kurs som jag lägger upp här, eller till någon av övningarna i teknikdelen för golfare, eller till den mentala träningsdelen. Jag önskar dig en skön lyssnings stund. 

Kroppscanning 10 minuter

Här hittar du en guidad Kroppscanning. Det är en form av mental avslappning som också ingår som en av de fyra meditationerna i MBSR (Mindfulness Based Stressed Reduction). Den hjälper kropp och sinne att komma i balans och övar din förmåga att vara närvarande och att lyssna på kroppen. Gör den gärna dagligen när du känner att du är mycket uppe i tankarna och har svårt att lyssna på kroppen.

Önskar dig en skön övningsstund:-).

/Jenny

Andningsankaret 3 minuter

Här kommer en av mina favoritövningar som jag gör dagligen. Det är en övning för dig som vill öka din koncentrationsförmåga och lära dig hur du kan ta tillbaka fokus till nuet. Det är en guidad andningsövning som kallas "Andningsankaret". Genom övningen lär du dig att ta tillbaka ditt fokus om och om igen genom att ha ett "ankare" att komma tillbaka till. Ditt ankare i den här övningen är din andning och temperaturen på luften som du andas in och ut genom näsan.

Gör gärna övningen några gånger i veckan och gärna en gång per dag. Ju mer du tränar, desto lättare blir det för dig att ta tillbaka fokus när du behöver det och desto starkare blir din "koncentrations muskel". Det blir då lättare att ta tillbaka fokus till exempelvis en arbetsuppgift du jobbar med, du blir mer närvarande när du är på ett möte, eller när du talar med någon och du blir bättre på att ta tillbaka fokus till just det slag du ska slå om du är på golfbanan eller på tennisbanan (och släppa taget om tankar om resultatet framåt eller på något tidigare slag). Du lär dig helt enkelt att vara mer närvarande oavsett vad du gör.

Önskar dig en skön övningsstund:-).

/Jenny